Էլեկտրոնային ապացույցների տեղը և դերը քրեական դատավարությունում - Դիլբանդյան Սամվել (Բանբեր Երևանի համալսարանի. Իրավագիտություն, 2022)
Հոդվածը նվիրված է քրեական դատավարության էլեկտրոնային ապացույցների տեղին և նշանակությանը: Այսօր էլեկտրոնային տեղեկատվությունը զգալի տեղ է զբաղեցնում հանցագործությունների բացահայտման բարդ գործընթացում, ինչը հեշտացնում է հանցագործությունների դեմ պայքարը: Քրեական դատավարության օրենսդրությամբ էլեկտրոնային տեղեկատվության հավաքագրման, ստուգման և գնահատման իրավական կարգավորումը անհրաժեշտ է դրանց արդյունավետ օգտագործման համար: Գործող քրեական դատավարության օրենսդրության շրջանակներում բազմաթիվ հարցերի իրավական կարգավորման բացակայությունը կասկածի տակ է դնում այս տեղեկատվության հուսալիությունը: