Կողմերի վարչադատավարական կարգավիճակի առանձնահատկությունները - Խաչիկյան Տիգրան (Բանբեր Երևանի համալսարանի. Իրավագիտություն, 2022)
Հոդվածում քննարկվել են կողմերի վարչադատավարական կարգավիճակը, նրանց իրավունքների և պարտականությունների բնույթը: Փորձ է արվել նախադեպային իրավունքի լույսի ներքո քննարկման առարկա դարձնելու համապատասխան ճյուղային նորմատիվ իրավական ակտերը: Քննարկվել են նաև կողմերի իրավունքների և պարտականությունների կենսագործման իրավական վավերապայմանները: Անդրադարձ է կատարվել գործող իրավազորություններից յուրաքանչյուրին, ներկայացվել են դրանց պրակտիկ կիրառման ընթացքում ծագող հիմնախնդիրները ի պաշտոնե պարզման սկզբունքի իրացման համատեքստում: Առանձին վերլուծության առարկա են դարձել նաև ներկայացուցչության ինստիտուտի առանձնահատկությունները վարչական դատավարությունում: Բանն այն է, որ գործող օրենսդրությունը հնարավորություն է տալիս դատարանին ցանկացած դեպքում հեռացնելու ներկայացուցչին վարույթից, եթե նա ունակ չէ իրականացնելու իր գործառույթները: Արձանագրվել է, որ թեպետ նշված դատական հայեցողությունը չի կարող տարածվել փաստաբանի կամ օրինական կամ ի պաշտոնե ներկայացուցչի վրա, այսուհանդերձ նորմը ձևակերպված է բավականին անորոշ և հնարավորություն չի տալիս տեղայնացնելու այն չափանիշները, որոնց հիման վրա դատարանը կարող է իրացնել իր այս դիսկրեցիոն լիազորությունը: