Վարչական վարույթի առանձնահատկությունները պայմանավորող գործոնները - Նահապետյան Տաթևիկ (Բանբեր Երևանի համալսարանի. Իրավագիտություն, 2023)
Հոդվածում հեղինակն անդրադառնում է վարչական վարույթի առանձնահատկությունները պայմանավորող գործոններին: Հեղինակը եզրահանգել է, որ առանց պետական կարավարման ընթացակարգերի մշակման և սահմանման, առանց վարչական վարույթի արդիական իրավական ինստիտուտի ձևավորման հնարավոր չէ ունենալ արդյունավետ կառավարում, այդ թվում` սահմանափակել հանրային իշխանություն կրող սուբյեկտների կողմից կառավարման ոլորտում ընդունվող ոչ իրավաչափ ակտերի քանակը, ինչպես նաև երաշխավորել մարդու և քաղաքացու իրավունքների արդյունավետ իրացումն ու պաշտպանությունը: Հեղինակն ընդգծում է, որ վարչական վարույթների դասակարգման նպատակով որոշակի հատկանիշների առանձնացումը և ըստ դրա համակարգումը առաջին հերթին նպատակ ունի դյուրին դարձնել առանձին տեսակի վարչական վարույթի վերլուծությունը և դրա բովանդակային բնութագրի վերհանումը, ինչն իր հերթին թույլ կտա գնահատել հարաբերությունների կարգավորման որոշ բնագավառներում վարչական վարույթը որպես առանձին տեսակի սահմանելու օրենսդրի նախաձեռնության արդարացվածությունը: