Չորրորդ արդյունաբերական հեղափոխությունը և իրավունքի նոր ուղին - Սիմոնյան Տարոն (Բանբեր Երևանի համալսարանի. Իրավագիտություն, 2023)
Տեխնոլոգիաներում արագացող արդի փոփոխությունները հանգեցնում են արմատական կերպափոխումների տնտեսությունում, սոցիալական և քաղաքական կառուցվածքներում, ինչպես նաև իրավական պրակտիկայում ու իրավունքի էության մեջ։ Սույն հետազոտությունն արդյունաբերական հեղափոխությունների էվոլյուցիան վերհանելու և Առաջին, Երկրորդ, Երրորդ ու Չորրոդ արդյունաբերական հեղափոխությունների ընթացքում իրավունքի ու իրավական պրակտիկայի կերպափոխումներն ու զարգացումները գիտակցելու փորձ է։ Հաշվի առնելով նախորդ արդյունաբերական հեղափոխությունների հետևանքները և Չորրորդ արդյունաբերական հեղափոխության ընթացիկ բնույթը՝ հետազոտությունը սահմանում է իրավունքում որոշ ընդհանուր զարգացումներ / օրինաչափություններ, մասնավորապես՝ կերպափոխումներն իրավական պրակտիկայում (գործնական տեսանկյուն), կերպափոխումներն իրավունքի դասավանդման մեջ (կրթական տեսանկյուն) և կերպափոխումներն իրավունքի ընկալման մեջ (տեսական տեսանկյուն)։ Հիմնվելով հետազոտության վրա՝ առաջարկվել է երկու հնարավոր՝ դրական և բացասական սոցիալական կառուցվածքներ՝ տնտեսական, քաղաքական և իրավական կարգերով։