Մարդու իրավունքների եվրոպական դատարանի վճիռների կատարման ռազմավարական հեռանկարը - Sedrakyan, Artyom (Բանբեր Երևանի համալսարանի. Իրավագիտություն, 2023)
Հոդվածում վերլուծվում են Մարդու իրավունքների եվրոպական դատարանի վճիռների կատարման ռազմավարական հարցեր: Ըստ հեղինակի՝ վճիռների կատարման համար էլ կարևոր է ռազմավարական հեռանկարը. պետական մարմինները պետք է զինված լինեն հետագա մարտահրավերները կանխատեսելու, դրանց պատրաստվելու և համապատասխանաբար դիրքավորվելու կարողությամբ։ Նա ընդգծում է, որ առկա է վճիռների կատարման գործընթացում պետական իրավասու մարմինների պատասխանատու ներգրավվածությունն ապահովելու օբյեկտիվ անհրաժեշտություն, և պետք է հստակեցվի նրանց միջև փոխգործակցության գործիքակազմը։ Այս տեսանկյունից առաջարկվում են մի քանի ռազմավարական քայլեր։ Հեղինակը եզրահանգում է, որ փոխգործակցության ազգային ռազմավարության ընդունումը պետական հաստատությունների մոտ կբարձրացնի «բաշխված պատասխանատվություն» գաղափարի ըմբռնումը Ստրասբուրգի դատարանի վճիռների կատարման գործընթացում։