Սահմանադրական նորմերի անմիջական կիրառման դրսևորումը իրավակիրառ ոլորտում - Barseghyan, Sose (Բանբեր Երևանի համալսարանի. Իրավագիտություն, 2023)
Հոդվածն անդրադառնում է դատարանների կողմից սահմանադրական նորմերի կիրառման և Սահմանադրական դատարանի իրավակիրառ պրակտիկայում տրված մեկնաբանություններին։ Մասնավորապես քննարկման առարկա են դարձել անձի իր սահմանադրական իրավունքների համար դատական պաշտպանությունից օգտվելու իրավունքը, դատարանների կողմից Սահմանադրության կիրառման իրավասությունը, Սահմանադրության որպես բարձրագույն ուժ ունեցողի իրավական ակտ հանդիսանալու և սահմանադրական արդարադատության ինստիտուտների հարաբերակցությունը, Սահմանադրական դատարան դիմելու և օրենսդրական նորմի հակասահամանդրականությունը հիմնավորելու պարտականությունը։ Հոդվածում առաջադրված եզրահանգումներն ուղղված են սահմանադրական նորմերն արդյունավետ և անմիջականորեն կիրառելու, օրենսդրական նորմերի հակասահմանադրականության քննարկմանն ուղղված սահմանադրական արդարատադության ճկուն և կիրառելի մեխանիզմներին ներդրման մտորումներին։