Ինչու է սննդային թափոնների դեմ պայքարի ֆրանսիական օրենքը գիտական նորամուծություն - Դերամբարշ Արաշ (Բանբեր Երևանի համալսարանի. Իրավագիտություն, 2025)
Այս վերլուծության նպատակն է ընդգծել սննդային թափոնների դեմ պայքարի նոր արդյունավետ օրենքի արագ ընդունմանհրատապությունը: Իսկապես, սոցիալական և բնապահպանական արտակարգ իրավիճակի հետ կապված տագնապալի իրավիճակը պահանջում է օրենքի փոփոխություն։ Մի կողմից Ֆրանսիայում աղքատության աճի և «ապուրի խոհանոցում» ավելի ու ավելի երկար հերթերի, մյուս կողմից մտահոգիչ գլոբալ տաքացման ի հայտ գալու պայմաններում քաղաքացիներն ակնկալում են արդյունավետ, նորարարական և հարմարեցված իրավական գործիքներ: Հոդվածագիրն անդրադառնում է 2016 թվականի փետրվարի 3-ին Ֆրանսիայում ընդունված օրենքին, որը դրական արդյունքներ բերեց՝ վերլուծելով օրենքի կիրարկման ընթացքը։ Հոդվածում, հաշվի առնելով ստեղծված նոր իրավիճակը, առաջարկվում է հանդես գալ սննդամթերքի թափոնների դեմ պայքարի նոր օրինագծով, որպեսզի օրենսդրական դաշտը հարմարեցվի ստեղծված իրողություններին։ Սա է այս իրավական վերլուծության նպատակը։