Քաղաքացիական հարաբերության թույլ կողմի ինստիտուտի հայեցակարգային հիմքերը և հատկանիշները - Հայկյանց Արմեն; Բարսեղյան Տարիել (Բանբեր Երևանի համալսարանի. Իրավագիտություն, 2025)
Միջազգային փորձի ուսումնասիրությունը ցույց է տալիս, որ բազմաթիվ իրավակարգերում մշակվել են տարբեր մեխանիզմներ՝ ուղղված թույլ կողմի իրավական պաշտպանության ապահովմանը՝ սոցիալական արդարության երաշխավորման նպատակով։ Տեսական և մեթոդաբանական հենքի վրա հոդվածում քննարկվում են թույլ կողմի իրավական պաշտպանության վերաբերյալ առկա գիտական մոտեցումները, առանձնացվում են այն հիմնական հատկանիշները, որոնք հնարավորություն ենտալիս կողմին դիտարկելու որպես թույլ կողմ։ Միևնույն ժամանակ շեշտվում է, որ այդ հատկանիշների շրջանակը բաց է և կարող է լրացվել նոր չափանիշներով՝ ելնելով բարեխղճության, հավասարության և ողջամտության սկզբունքներից։ Հոդվածի շրջանակում արվում են իրավակարգավորման կատարելագործման առաջարկություններ՝ նպատակ ունենալովնպաստել Հայաստանի քաղաքացիական իրավունքում թույլ կողմի իրավական պաշտպանության շեմի բարձրացմանը։