Իրավական ակտերի համակարգման ձևերը - Քոչարյան Սերգեյ (Բանբեր Երևանի համալսարանի. Իրավագիտություն, 2025)
Իրավունքի համակարգումն ընդհանուր հատկանիշներով օժտված իրավական ակտերի միավորմանն ուղղված մշտական իրավաբանական գործունեություն է, որի նպատակներն են գործող իրավադրույթների կատարելագործումը, հակասական կարգավորումների, բացերի, հնացած դրույթների վերացումը և իրավական նյութից օգտվելու հարմարավետության ապահովումը։ Սույն աշխատանքի շրջանակներում ուսումնասիրվել են իրավական ակտերի համակարգման ձևերի տարբերություններն ու առանձնահատկությունները, վերլուծվել են դրանց տեսական և գործնական իմաստները, մեր իրավական համակարգում առկա ձևերի կիրառման արդյունավետությունը, ինչպես նաև հիմնավորվել է կոնսոլիդացիայի օրենսդրական ամրագրման անհրաժեշտությունը։ Կատարվել է նաև մասնագիտական գրականության մեջ առկա համակարգման ձևերի խմբավորում։