ՀՀ քաղաքացիական օրենսգրքի 1087.1 հոդվածի առեղծվածը - Չիֆլիկյան, Ա․ (Բանբեր Երևանի համալսարանի. Իրավագիտություն, 2020)
2010 թվականի մայիսի 18-ին կատարված օրենսդրական փոփոխություններով կյանքի կոչվեց ՀՀ քաղաքացիական օրենսգրքի 1087.1հոդվածը՝ «Պատվին, արժանապատվությանը և գործարար համբավինպատճառված վնասի հատուցման կարգը և պայմանները» խորագրով։Այն նշանավորվեց ոչ միայն զրպարտության և վիրավորանքի՝ այդուհետ քաղաքացիաիրավական կարգավորմանն անցնելով, այլև միշարք դրույթներով, որոնք աչքի ընկան ՀՀ քաղաքացիական օրենսգրքին ոչ բնորոշ ձևակերպումներով։ Դրանք առավելապես վերաբերում են «զրպարտություն» իրավախախտման կարգավորումներին։Ուստի տվյալ ուսումնասիրությունը նպատակահարմար ենք գտնումսկսել զրպարտության հասկացության պարզաբանումից։
Keywords: զրպարտություն, անգլոամերիկյան իրավունք, ապացուցման բեռի փոխանցում, հանրային գերակա շահ, պատասխանատվությունից ազատումRemove զրպարտություն, անգլոամերիկյան իրավունք, ապացուցման բեռի փոխանցում, հանրային գերակա շահ, պատասխանատվությունից ազատում