Համաշխարհային ֆինանսական ճգնաժամից տասը տարի անց. անվճարունակ ֆինանսական ինստիտուտների իրավական վիճակը Միացյալ Թագավորությունում և ԵՄ-ում - Մոֆաթթ, Պ․ (Բանբեր Երևանի համալսարանի. Իրավագիտություն, 2019)
2009 թ. միջազգային ֆինանսական ճգնաժամը հասավ իր գագաթնակետին։ Միացյալ Թագավորությունում ծանր վիճակում հայտնվեց «Նորթերն Ռոկ բանկը»: Հիմք ընդունելով այդ բանկի օրինակը՝ հոդվածում քննարկման առարկա են դարձել ֆինանսական հատվածի անվտանգության խնդիրները և դրանց առնչությամբ առկա օրենսդրական կարգավորումները Միացյալ Թագավորությունում և ԵՄ-ում։ Վերլուծվում են իրավական կարգավորման կառուցակարգի արդյունավետությունը, բանկերի առջև ծագած մարտահրավերները, ինչպես նաև ապագայում դրանց անկումից ապահովագրված լինելու հարցը։
Keywords: ֆինանսական ճգնաժամ, անվճարունակություն, «Նորթերն Ռոկ բանկ», ֆինանսական կայունություն