Համակարգային մոտեցման զարգացումը և նշանակությունը. իրավափիլիսոփայական հիմքեր – - Հայկյանց, Ա.; Գյանջումյան , Ե. (Բանբեր Երևանի համալսարանի. Իրավագիտություն, 2016)
Հասարակական հարաբերությունների իրավական կարգավորման մակարդակների ներկա բարդությունների և դրանց տարբերակման պայմաններում առավել արդիական է դառնում համակարգային մոտեցումը՝ որպես գիտական հետազոտությունների իրականացման հիմնական մեթոդներից մեկը: Սույն հոդվածում հետազոտվում են համակարգային մոտեցման գեներացման նախապայմանները և իրավափիլիսոփայական հիմքերը, ինչպես նաև իրավական երևույթների ուսումնասիրման ընթացքում տվյալ մեթոդի կիրառման հեռանկարները:
Keywords: համակարգային մոտեցում, փիլիսոփաիրավական հիմքեր, համակարգային հատկանիշներ, գիտության տարբերակում