Ստարտափները և ՀՀ օրենսդրությամբ առաջարկվող կորպորատիվ կառավարման արդյունավետ մոդելները - Ավետիսյան, Վահրամ (Բանբեր Երևանի համալսարանի. Իրավագիտություն, 2021)
Հոդվածը նվիրված է ՀՀ օրենսդրությամբ ստարտափային ընկերություններին առաջարկվող բիզնեսի վարման համար իրավաբանական անձի առավել արդյունավետ կազմակերպաիրավական ձևի ընտրության, հսկողության ևվերահսկողության համակարգերի սահմանման, կորպորատիվ կառավարման գործում բաժնետիրական համաձայնագրի դերակատարության, կորպորատիվ կոնֆլիկտների, իրավունքի ինքնապաշտպանության, ինչպես նաև ընկերության կառավարման մոդելի ընտրության հետ կապված խնդիրների վերհանմանը և դրանց լուծմանն ուղղված առաջարկների ներկայացմանը:
Keywords: ստարտափ ընկերություններ; բաժնետիրական համաձայնագիր; կորպորատիվ կառավարում; հասարակ բաժնետոմսի դասեր; կորպորատիվ բախումներ; իրավունքի ինքնապաշտպանություն; կառավարման մոդելներ