Հանրային իրավաբանական ալգորիթմները Ֆրանսիայի վարչական իրավունքում - Համուդի, Սաբրինա (Բանբեր Երևանի համալսարանի. Իրավագիտություն, 2022)
Հոդվածը վերաբերում է ֆրանսիականվարչական իրավունքում տեղեկատվական տեխնոլոգիաների ալգորիթմներիազդեցության բացասական հետևանքները հնարավորինս մեղմելու խնդիրներին: Ընդգծվում է, որ ալգորիթմները կամա թե ակամա կիրառվել են սոցիալական փոխհարաբերություններում, ուստի հեղինակը կարծում է, որ ճիշտ չէէլեկտրոնային կառավարումը ամբողջովին նույնացնել ալգորիթմների հետ,քանզի վերջիններս իրենց բովանդակությամբ ավելի ընդգրկուն են:Հեղինակը բնորոշ օրինակների հիման վրա եզրակացնում է, որ անհրաժեշտ են իրավական լրացուցիչ կարգավորումներ, իսկ որոշ դեպքերում այդ ոլորտում ձևավորված մոտեցումների վերաիմաստավորման կարիք է զգացվում:Միաժամանակ նշվում է, որ հանրային իրավաբանական ալգորիթմներըպետք է հիշատակել ոչ միայն որպես որոշակի իրավական հարաբերությունների կարգավորման գործիք, այլև օրենսդրական կարգավորման առարկա,այսինքն՝ ալգորիթմները կարող են կիրառվել միայն պարզ, հայեցակարգայինլուծումներ չպահանջող որոշումներ կայացնելիս:
Keywords: Ալգորիթմ; ֆրանսիական իրավունք; վարչարարություն; արհեստական բանականություն; տեղեկատվական տեխնոլոգիա; էլեկտրոնային կառավարում