Բացակայող պարտապանի սնանկության վարույթին վերաբերող որոշ հիմնահարցեր - Հովհաննիսյան, Արսեն (Բանբեր Երևանի համալսարանի. Իրավագիտություն, 2022)
Սույն հոդվածում քննարկվում են բացակայող պարտապանի սնանկության վարույթի հարուցման համար անհրաժեշտ նախադրյալներին, մասնավորապես՝ սուբյեկտային շրջանակին, փաստացի գործունեությունը դադարեցրած իրավաբանական անձի հատկանիշներին, պարտապանին բացակայող պարտապան ճանաչելու պահի որոշմանը վերաբերող տեսական և գործնական հիմնախնդիրները, ինչպես նաև քննարկվում է այս հարցի վերաբերյալ ձևավորված իրավակիրառ պրակտիկան։ Հեղինակը, մասնավորապես, քննարկել և պարզաբանել է փաստացի գործունեությունը դադարեցրած իրավաբանական անձի հատկանիշները, արդար դատաքննության իրավունքի և սնանկության ինստիտուտի նպատակների համատեքստում պարտապանին բացակայող պարտապան համարելու պահի որոշման հետ կապված տեսական և գործնական հիմնախնդիրները, ինչպես նաև այդ հարցի վերաբերյալ ձևավորված իրավակիրառ պրակտիկան։
Keywords: սնանկություն; բացակայող պարտապան; իրավաբանական անձ; դատարան; ծանուցում; փաստացի գործունեությունը դադարեցրած իրավաբանական անձ