Գործատուի նախաձեռնությամբ իր ներկայացուցչի հետ աշխատանքային հարաբերությունների դադարման առանձնահատկությունները - Հայկյանց, Արմեն; Կարապետյան, Մանե (Բանբեր Երևանի համալսարանի. Իրավագիտություն, 2022)
Ուսումնասիրության թեման նվիրված է գործատուի ներկայացուցչի հետաշխատանքային հարաբերությունների դադարման ինստիտուտին։Գործատուի ներկայացուցչի` որպես աշխատանքային իրավունքի սուբյեկտի հատուկ դերակատարությունը բնութագրում է նրա կարգավիճակի յուրահատկությունը, ուստի նրա հետ հարաբերություններում կիրառվում են աշխատանքային օրենսդրության ինչպես ընդհանուր, այնպես էլ հատուկ կարգավորումները։ Այս համատեքստում ակնհայտ է, որ, ի տարբերություն կազմակերպության մնացած աշխատողների, գործատուի ներկայացուցչի աշխատանքային իրավական կարգավիճակը դուալիստական բնույթի է, քանի որ մի կողմից նա կնքում է աշխատանքային պայմանագրեր գործատուի անունից կամ, օրինակ, կիրառում կարգապահական ներգործության միջոցներ, իսկ մյուս կողմից կատարում է աշխատանք և ստանում աշխատավարձ։ Հոդվածում ուսումնասիրվել է արտասահմանյան երկրների փորձը, անդրադարձ է կատարվելդոկտրինալ մոտեցումներին, և ներկայացվել է խնդրի շուրջ առկա ՀՀ դատական պրակտիկան։Հեղինակներն առաջարկում են օրենսդրորեն կարգավորել նաև գործատուի ներկայացուցչի հետ աշխատանքային հարաբերությունների դադարման առանձնահատկությունները՝ սահմանելով կազմակերպությունների իրավունքը՝ լուծելու գործատուի ներկայացուցչի հետ կնքված աշխատանքայինպայմանագիրը առանց որևէ հիմքի և ցանկացած ժամանակ։
Keywords: աշխատանքային պայմանագրի լուծումը; գործատուի ներկայացուցիչ; գործատուի նախաձեռնություն; դատական պրակտիկա; բաժնետիրական ընկերություն; աշխատանքային կարգավիճակը; օտարերկրյա և միջազգային փորձ