Սպառողական վեճերի լուծման մեխանիզմների կատարելագործման հնարավոր ուղղությունները - Ղուկասյան, Շուշանիկ (Բանբեր Երևանի համալսարանի. Իրավագիտություն, 2022)
Հոդվածում ներկայացվում են սպառողական վեճերի լուծման հիմնական մեխանիզմները, դատարանների, օբուդսմենների կողմից, ինչպես նաև վեճերի լուծման այլընտրանքային մեխանիզմների շրջանակում սպառողական վեճեր քննելու առանձնահատկությունները: Հոդվածի շրջանակում վեր են հանվել սովորական դատական ընթացակարգերի շրջանակում սպառողական վեճեր քննելու պարագայում ծագող հիմնախնդիրները, ներկայացվել են սպառողների կողմից դատարան սակավաթիվ հայցեր ներկայացնելու հիմնական պատճառները, հիմնավորվել է հատուկ հայցային վարույթի կարգով նման վեճերը քննելու անհրաժեշտությունը, ինչպես նաև հատուկ հայցային վարույթի կարգով դրանց առանձնացման պարագայում նման վեճերի քննության հատուկ կանոնների նախատեսման անհրաժեշտությունը:
Keywords: սպառող; սպառողական վեճեր; հատուկ հայցային վարույթներ; պարզեցված ընթացակարգեր; վնասի հատուցում; վեճերի արդյունավետ լուծում