Իրավունք, անվտանգություն և ժողովրդավարություն - Սեդրակյան, Արտյոմ (Բանբեր Երևանի համալսարանի. Իրավագիտություն, 2022)
Օրենքի և անվտանգության, անվտանգության և ազատության, ինչպես նաև ժողովրդավարության միջև համակարգային հարաբերությունները վերլուծվում են այս հոդվածում:Գնահատվում է, որ մեծ բախում կա անվտանգության շահերի և ժողովրդավարական արժեքների միջև, և դա առկա է հասարակական կյանքի բոլոր ասպեկտներում։ Նպատակն է ուսումնասիրել այս բախման հիպոթետիկ և իրական հետևանքները. հասկանալ, թե արդյոք հնարավոր է գտնել այդ շահերի և արժեքների անհրաժեշտ հավասարակշռությունը (իրավական հավասարակշռությունը):Հեղինակը եզրակացնում է, որ ժողովրդավարությունը հակադրված չէ անվտանգությանը։ Դուք միշտ կարող եք գտնել «ոսկե միջինը»: Եվ այստեղ օրենքի դերը որպես եզակի գործիք (կարգավորող) դժվար թե գերագնահատվի։
Keywords: իրավունք; ազատություն; ժողովրդավարություն; մարդու իրավունքներ; անվտանգություն; ազգային անվտանգություն; պետության պաշտպանություն; արտակարգ իրավիճակներ; իրավական հավասարակշռում