Ռուսաստանում աշխատանքային հարաբերությունների իրավական կարգավորումը թվայնացման համատեքստում - Չուչա , Սերգեյ (Բանբեր Երևանի համալսարանի. Իրավագիտություն, 2022)
Հոդվածն անդրադառնում է Ռուսաստանում աշխատանքի ոլորտի վերափոխման արդիական խնդիրներին՝ արտադրության կազմակերպման արդիականացման, տնտեսության թվայնացման և հասարակական կյանքի համատեքստում։ Ուսումնասիրվում է անձնակազմի էլեկտրոնային փաստաթղթերի կառավարման, հեռավար աշխատանքի և արհեստական ​​ինտելեկտի կիրառման նորագույն օրենսդրությունը, ինչպես նաև աշխատանքային հարաբերություններում դրանց կիրառման պրակտիկան։ Որոշվում են աշխատանքի ոլորտի իրավական կարգավորման հեռանկարները՝ կապված աշխատանքային օրենսդրության մեջ աշխատանքային հարաբերություններում «լռության ռեժիմի» նորմի ամրագրման հետ. Հեռավար աշխատանքի իրավական կարգավորման տարածումը պրեկարիատի բոլոր կատեգորիաներին, ինչպես նաև աշխատանքային պայմանագրով չհամարվող աշխատուժի օգտագործման բոլոր դեպքերին (ինքնազբաղված, ագրեգատորների հետ պայմանագրով աշխատող, վարձու չօգտագործող անհատ ձեռնարկատերեր. աշխատուժ և այլն); բլոկչեյնի և թվային ամպի համատարած ներդրումը որպես տեխնոլոգիաներ, որոնք ապահովում են տվյալների փոխանցման և պահպանման ամենամեծ անվտանգությունը. աշխատանքային հարաբերություններում արհեստական ​​ինտելեկտի տարրերի ներդրումը:
Keywords: Հեռավար աշխատանք; թվային տեխնոլոգիաներ; էլեկտրոնային աշխատանքային գրքույկ; անձնակազմը; արհեստական ​​բանականություն