Իրավունքի գերակայության ցուցիչ․ Օրենսդրության կայունությունը - Ամիրյան, Կարեն (Բանբեր Երևանի համալսարանի. Իրավագիտություն, 2022)
Հոդվածի նպատակն է ներկայացնել օրենսդրության կայունության հետ կապված խնդիրները: Օրենսդրության հաճախակի փոփոխությունները թույլ չեն տալիս ունենալ կայուն իրավակարգ: Ընդ որում, հաճախակի փոփոխվում են ոչ միայն հասարակ օրենքները, այլև Սահմանադրությունը, ինչը չի կարող նպաստել իրավունքի գերակայության սկզբունքի արդյունավետ իրացմանը։ Հոդվածում վեր են հանվել առկա խնդիրները, ներկայացվել է նաև վիճակագրական տեղեկատվություն, ինչը նպաստում է առավել լավ պատկերացնել առկա իրավիճակը։Մեր կողմից առաջ է քաշվել օրենսդրության կայուն զարգացման հայեցակարգը, որի իմաստն այն է, որ պետք է ապահովել ողջամիտ ներդաշնակություն օրենսդրության փոփոխության և կայունության միջև:
Keywords: Օրենսդրության կայունություն; օրենսդրություն; օրենքի կայունություն; օրենսդրության կայուն զարգացում; oրենքի որակ; սահմանադրական օրենք,; իրավունքի գերակայություն; իրավունքի սկզբունքներ