Պետության և ներդրողների միջև վեճերի արբիտրաժային կարգավորման առավելությունները և թերությունները - Սիմոնյան, Անի (Բանբեր Երևանի համալսարանի. Իրավագիտություն, 2022)
Հոդվածը նվիրված է օտարերկրյա ներդրողների և պետությունների միջև ներդրումային վեճերի լուծման արբիտրաժային ընթացակարգի վերլուծությանը: Աշխատանքում ներկայացվել են ներդրումային վեճերի արբիտրաժային կարգավորման առավելությունները և առանձնահատկությունները արբիտրաժային հարթակներում քննվող առանձին գործերի համատեքստում: Քննարկվել են նաև պետությունների և ներդրողների միջև առկա վեճերը միջազգային արբիտրաժներում քննելու անկատարության խնդիրները:
Keywords: օտարերկրյա ներդրողներ; ներդրումային վեճեր; արբիտրաժ; արբիտրաժային վեճ; արբիտր; ներդրումայնին պայմանագիր; Լոնդոնի արբիտրաժ; պայմանագրային վեճեր; արբիտրաժային համակարգ; ներդրումային իրավունք