Իրավակազմավորման փուլի դերը նորմաստեղծման գործընթացում - Մարտիրոսյան, Հայկ (Բանբեր Երևանի համալսարանի. Իրավագիտություն, 2022)
Ուսումնասիրությունը նվիրված է նորմաստեղծման գործընթացում իրավակազմավորման փուլի ազդեցության վերլուծությանը, ինչպես նաև դրա արդյունքների գնահատման գործընթացի քննարկմանը։ Հայաստանի Հանրապետությունում նշյալ ոլորտը չի քննարկվել պատշաճ ինտենսիվությամբ, արդյունքում՝ պրակտիկան բավականին կաղում է։ Ուսումնասիրության առաջնային խնդիրը իրավական նորմերի որակի բարելավմանն ուղղված առաջարկների ներդրումն է, ինչն անհրաժեշտ գործոն է իրավակիրառ պրակտիկայում հնարավոր խնդիրները լուծելու, իրավախախտումները նվազեցնելու համար:
Keywords: իրավաստեղծագործություն; նորմաստեղծման գործընթաց; իրավական ակտ; իրավական ուժ