Լրագրողի տեղեկատվության աղբյուրների պաշտպանությունը - Հովհաննիսյան, Արփինե (Բանբեր Երևանի համալսարանի. Իրավագիտություն, 2023)
Հոդվածը նվիրված է լրագրողական աղբյուրների պաշտպանությանը: Հոդվածում վերլուծվում են լրագրողական աղբյուրների պաշտպանության հիմնական միջազգային գործիքները և փաստաթղթերը: Ավելին, հոդվածը դիտարկում ``` է լրագրողական աղբյուրների պաշտպանությունը մի քանի հարթությունից, դրանք են``  լրագրողական չհրապարակված նյութերի տրամադրում, վկայություն դատարանում, մամուլի կազմակերպությունների և լրագրողների տների խուզարկություն: Միջազգային լավագույն փորձի և Մարդու իրավունքների Եվրոպական դատարանի որոշումների հիման վրա` հոդվածը սահմանում է չափանիշներ լրագրողական աղբյուրների պաշտպանության համար հայկական իրավական համակարգում:
Keywords: խոսքի ազատություն; լրագրողական աղբյուր; ՄԻԵԴ; լրագրող