Նախկին աշխատանքում վերականգնվելու աշխատողի իրավունքի իրացումը անօրինական ազատման դեպքում - Կարապետյան, Մանե (Բանբեր Երևանի համալսարանի. Իրավագիտություն, 2024)
Սույն հոդվածով ներկայացված է անօրինական ազատված աշխատողի նախկին աշխատանքում վերականգնվելու իրավունքի իրացման ինստիտուտը և դրա կիրառման խնդրահարույց հարցերը աշխատողի և գործատուի ողջամիտ շահերի հավասարակշռման համատեքստում։ Անդրադարձ է կատարվել այն դեպքերին, երբ անօրինական ազատված աշխատողին հնարավոր չէ վերականգնել նախկին աշխատանքում՝ պայմանավորված օբյեկտիվ հանգամանքներով, քննարկվել է աշխատողի և գործատուի միջև վստահության հարաբերությունների առկայությունը, ինչպես նաև նախկին և համարժեք աշխատանքում աշխատողի վերականգնման հնարավորությունը։Ամփոփելով ուսումնասիրության արդյունքները՝ հանգել ենք այն եզրակացության, որ օրենսդիրը չի կանոնակարգել ապօրինի աշխատանքից ազատված աշխատողներին իրենց նախկին աշխատանքին չվերադարձնելու ինստիտուտը՝ դատարաններին տալով այնպիսի լայն հայեցողություն, որ նույն փաստացի հանգամանքներում կարող են կայացվել իրարամերժ դատական ակտեր՝ պայմանավորված դատավորի սուբյեկտիվ մոտեցմամբ։ Առկա իրավական անորոշությունը շտկելու համար մեր կողմից առաջարկվում է հստակեցնել անօրինական ազատված աշխատողներին նախկին աշխատանքում չվերականգնելու դատարանների հայեցողության շրջանակները՝ հիմնվելով բացառապես օբյեկտիվ գործոնների վրա.Սույն հոդվածով ներկայացված է արտասահմանյան երկրների փորձը, դոկտրինալ մոտեցումները, միջազգային իրավական չափորոշիչները և դատական պրակտիկան։
Keywords: անօրինական ազատում; վերականգնում; նախկին աշխատանք; աշխատանքի վերականգնման իրավունք; համարժեք աշխատանք; աշխատանքից ազատում; վերականգնվելու ակնկալիքներ; աշխատանքային իրավունք