ԿԼԻՆԻԿԱԿԱՆ ԿՐԹՈՒԹՅԱՆ ՓՈՐՁԸ ԵՎ ԱՌԱՆՁՆԱՀԱՏԿՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԸ «ՊՐՈԳՐԵՍ» ՀԱՄԱԼՍԱՐԱՆՈՒՄ - Մուրադյան, Լիլիթ; Ստամբոլցյան, Անահիտ (Բանբեր Երևանի համալսարանի. Իրավագիտություն, 2026)
Հոդվածում քննվում են Գյումրիի «Պրոգրես» համալսարանի իրավաբանական կլինիկայի կրթական փորձը և առանձնահատկությունները։ Ուսումնասիրվում են կլինիկայի՝ որպես կրթական և սոցիալական հաստատության դերը, նրա գործառույթները, գործունեության մեթոդները և ներդրումը ուսանողների գործնական պատրաստվածության մեջ: Հատուկ ուշադրություն է դարձվում կլինիկայի կրթական և սոցիալական գործառույթներին, ինչպես նաև դրա դերին՝ ապագա իրավաբանների մասնագիտական զարգացման գործում:
Keywords: «Պրոգրես» համալսարան; հասարակական կազմակերպություն; իրավաբանական կլինիկա; կրթական գործառույթ; սոցիալական գործառույթ; ուսանողներ; գործնական հմտություններ; փաստաթղթերի մշակում