Պետությունը էկզիստենցիալ ճակատագրի խրամատներում - Հարությունյան Էդվարդ (Բանբեր Երևանի համալսարանի. Փիլիսոփայություն, Հոգեբանություն, 2021)
Կյանքի կազմակերպման ու կանոնակարգման ազգային մշակույթը դիտարկելով որպես ժողովրդական հոգու սոցիալական մարմնավորում, հոդվածում Հայրենիքի ու Պետության նարատիվների ձևավորման պատմական համատեքստում վերլուծվում են ազգային ինքնության արդիականացման, ինչպես նաև հայ ժողովրդի էկզիստենցիալ ու քաղաքակրթական ճակատագրերի հարաբերակցման ու հաշտեցման մի շարք չլուծված պրոբլեմներ, որոնք սահմանային իրավիճակներում հարուցում են երկրի ներքին հնարավորություններին անհամապատասխան խնդիրներ ու մարտահրավերներ: