Կորոնավիրուսային համավարակի ներկայիս խոսույթի իմացաբանական որակման շուրջ - Հակոբյան Գևորգ (Բանբեր Երևանի համալսարանի. Փիլիսոփայություն, Հոգեբանություն, 2021)
Հոդվածում կատարվում է՝ կորոնավիրուսային ներկայիս խոսույթը իմացաբանական որակման ենթարկելու փորձ։ Վերլուծությունն առավելապես կենտրոնանում է մինշանակ ճշմարիտ ներկայացվող մտակառույցները համապատասխան բնորոշիչներով գնահատելու հիմնախնդրի վրա։ Մեկնարկելով գիտության և բժշկագիտության փիլիսոփայության ուսումնասիրություններից՝ փաստարկվում է, որ կորոնավիրուսային ներկայիս համավարակի խոսույթում առկա բոլոր այն պնդումները, որոնք միաժամանակ հավակնում են լինել գիտական ու ճշմարիտ, վերածվում են ճշմարիտի հակոտնյաների։