Ռեֆերենտ խմբերում տարբեր ազգություննրի դեռահասների սոցիալականացման առանձնահատկությունները - Չումիչովա Իրինա (Բանբեր Երևանի համալսարանի. Փիլիսոփայություն, Հոգեբանություն, 2015)
Հոդվածում ներկայացված են իրենց ռեֆերենտ խմբերում տարբեր ազգությունների դեռահասների սոցիալականացման համեմատական վերլուծության արդյունքները: Սոցիալականացման գործընթացի յուրահատկությունները սահմանվում են էթնիկ բնութագրերով, որոնք հնարավորություն են տալիս հաշվի առնելու այս ասպեկտը ժամանակակից դեռահասների զարգացման խնդիրների կանխարգելման, սերտ համագործակցության մեջ ապրող տարբեր էթնիկ խմբերի միջև կոնֆլիկտայնության նվազեցման և ժամանակակից բազմաբևեռ հասարակության էթնիկ ու սոցիալ-մշակութային առանձնահատկությունների փոխհամաձայնեցման հարցերում: