Վարքի «քոփինգ ստրատեգիաների» հասկացությունը - Միրբոլոկ Ամիր (Բանբեր Երևանի համալսարանի. Փիլիսոփայություն, Հոգեբանություն, 2013)
Հոգեբանական գրականության մեջ կարելի է գտնել անձի վարքի քոփինգ ստրատեգիաների բազմաթիվ դասակարգումներ: Որպեսզի հնարավորինս հասկանալի դառնան քոփինգ ստրատեգիաների, քոփինգ վարքի կամ, առավել ևս, քոփինգ ոճի ձևավորման չափանիշները, անհրաժեշտ է հաշվի առնել ոչ միայն բոլոր գործոններն ու հոգեկան գործընթացները, այլև դրանց միջև գործող փոխադարձ կապը, ինչպես նաև, բնականաբար, այս կամ այն քոփինգ վարքի ձևավորման վրա ներազդող անձնային բնութագրերը: