Ընկալման տրանսցենդենտալ հոգեբանության մետաֆիզիկական նախադրյալները - Նաղդյան Ռուբեն (Բանբեր Երևանի համալսարանի. Փիլիսոփայություն, Հոգեբանություն, 2013)
Հոդվածում ներկայացվում են Ա. Ի. Միրաքյանի` ընկալման տրանսցենդենտալ հոգեբանության մետաֆիզիկական սկզբնաղբյուրները, բացահայտվում է հոգեկան արտացոլման ուսումնասիրման իր մոտեցման բովանդակությունը: Ենթադրվում է, որ հոգեբանության առարկայի և հոգեկանի ծագման հարցի լուծումը միջառարկայական հիմնախնդիր է: