Էթնիկական հանդուրժողության խնդրի շուրջ - Միքայելյան Լինա (Բանբեր Երևանի համալսարանի. Փիլիսոփայություն, Հոգեբանություն, 2013)
Հոդվածում քննարկվում է հանդուրժողականության և համբերատարության հարաբերակցությունը: Այս խնդիրը տրամաբանորեն տեղափոխվում է էթնիկական դաշտ: Հանդուրժողականության, այսպես կոչված, «առարկայական» ըմբռնումը միանշանակ էթնիկական աշխարհայացքի տիրույթում է: Սա է պատճառը, որ հոդվածում տեղ է հատկացված էթնիկական հանդուրժողականության խնդրին: