Կյանքով բավարարվածությանը նպաստող գործոնների նշանակությունը քովիդ-19 համավարակի պայմաններում - Խաչատրյան Նարինե; Գրիգորյան Անի; Հակոբջանյան Աննա; Մանուսյան Սոնա (Բանբեր Երևանի համալսարանի. Փիլիսոփայություն, Հոգեբանություն, 2021)
Հոդվածում ներկայացված են Քովիդ-19 համավարակի ընթացքում կյանքով բավարարվածության կանխորոշիչ գործոնների ուսումնասիրությանն ուղղված հետազոտության արդյունքները Հայաստանի օրինակով: Տվյալները հավաքագրվել են կորոնավիրուսի բռնկման առաջին ալիքի շրջանում (2020թ.-ի մայիս-հունիս): Ռեգրեսիոն վերլուծության արդյունքում պարզվել է, որ դեմոգրաֆիական գործոններից՝ տնտեսական դրությունը և տարիքն են կանխորոշիչ կյանքով բավարարվածության համար, իսկ անձնային գործոններից՝ կենսակայունությունը, տագնապայնությունը և օգնող վարքաձևը: