Առողջ կենսակերպի և սեփական առողջության հանդեպ երիտասարդների արժեքային վերաբերմունքի գենդերային տարբերությունների ուսումնասիրություն: Հետազոտությունն իրականացվել է ՀՀ գիտության կոմիտեի ֆինանսական աջակցությամբ՝ 21T-5C177 ծածկագրով գիտական թեմայի շրջանակներում - Հովհաննիսյան Սահակ (Բանբեր Երևանի համալսարանի. Փիլիսոփայություն, Հոգեբանություն, 2022)
Ժամանակակից երիտասարդության առօրյա կենսագործունեությունում առողջ կենսակերպի (ԱԿ) արմատավորման և առողջախնայող տեխնոլոգիաների ստեղծման գործընթացը ենթադրում է հետազոտական մի շարք խնդիրների համալիր լուծում։ Ըստ այդմ, սույն հոդվածում ներկայացված են առողջ կենսակերպի և սեփական առողջության հանդեպ Հայ–ռուսական (Սլավոնական) համալսարանի ուսանող երիտասարդության արժեքային վերաբերմունքի գենդերային տարբերությունների բացահայտմանը միտված հարցաթերթիկային հարցման արդյունքներն ու դրանց վերլուծությունը: Ստացված ցուցանիշների համեմատական վերլուծությամբ պարզվել է, որ սեփական առողջության և ԱԿ հանդեպ ավելի գիտակից, պատասխանատու և հետևողական վերաբերմունք դրսևորում են ուսանողուհիները, քան ուսանողները։