Հոգեբանական խորհրդատվություն եվ խորհրդատվական հոգեբանություն․ ձեվավորման ուղին, ներկա կարգավիճակը եվ զարգացման միտումները - Խաչատրյան, Նարինե (Բանբեր Երևանի համալսարանի. Փիլիսոփայություն, Հոգեբանություն, 2021)
Հոդվածը նվիրված է խորհրդատվական հոգեբանության՝ որպես առանձին կիրառական բնագավառի և մասնագիտության քննարկմանը։ Ներկայացված է խորհրդատվական հոգեբանության մասնագիտության  ձևավորման ակնարկ ԱՄՆ-ում, Մեծ Բրիտանիայում, Կանադայում և Ավստրալիայում, ինչպես նաև սահմանված է խորհրդատվական հոգեբանության խնդիրների շրջանակը  և զարգացման միտումները։ Առանձին անդրադարձ է կատարվում  խորհրդատվական հոգեբանության, որպես հոգեբանության մեջ ինքնատիպ և առանձին կիրառական բնագավառի, փիլիսոփայական հիմքերին, մեթոդաբանությանը և ինքնությանը։ Հոդվածի վերջում ուրվագծվում է Հայաստանում խորհրդատվական հոգեբանության խնդիրների շրջանակը և զարգացման միտումները։
Keywords: հոգեբանական խորհրդատվություն; խորհրդատվական հոգեբանություն; հոգեբան-խորհրդատու; հոգեկան առողջություն; առողջության ոլորտի մասնագետ; անձի ամբողջականություն; անձի ուժեղ կողմերի վրա հիմնված մոտեցում; սուբյեկտիվ և ինտերսուբկետիվ փորձառություն