Անգիտակցականը, մարմնականը, Ես-ի զգացումը (դիսոցիատիվ գործընթացի հիմնախնդրի շուրջ) - Միքայելյան, Վլադիմիր (Բանբեր Երևանի համալսարանի. Փիլիսոփայություն, Հոգեբանություն, 2018)
Հոդվածում վերլուծվում են դիսոցիատիվ համախտանիշի որոշ առանձնահատկություններ, որոնց դեպքում վերլուծության առարկա է դարձել անձի մարմնի զգացողությունը, մասնավորապես դիսոցիատիվ գործընթացում մարմնականի, մարմնի սխեմայի և զգացմունքների ներառվածության խնդիրը: Առանձին քննվում է հոգեկանի անգիտակցական մակարդակի հասկացությունը: Հստակ ուշադրություն է դարձվում այն հանգամանքին, թե որքանով են անձի հիվանդությունները պայմանավորված նրա նույնականացմամբ:
Keywords: Ես-ի լիարժեք զգացում, մարմնի պատկեր, դիսոցիատիվ համախտանիշ, մարմնի զգացողության մասնատում, մասնատված անձ, անգիտակցական վախի պրոյեկցիա