Իրականության հայեցակարգը որպես անձի հոգեկան խանգարումների ձևավորման գործոն - Միքայելյան, Էրիկ (Բանբեր Երևանի համալսարանի. Փիլիսոփայություն, Հոգեբանություն, 2013)
Մեր հոգեկան վիճակի նկատմամբ մեր իսկ վերաբերմունքը պայմանավորված է նրանով, թե այդ վիճակի համար ում ենք պատասխանատու համարում. ինքներս մե՞զ, թե՞ ինչ-ինչ արտաքին ուժերի: Յուրաքանչյուր մարդ ունի իրականության սեփական հայեցակարգը, որը ծրագրաում ու իրենով պայմանավորում է նրա հոգեբանական առողջության վիճակը: