Անձի մտածողության և վարքի առանձնահատկությունների փոխկապակցվածությունը կոնֆլիկտային իրադրությունում - Թևոսյան, Մարիա (Բանբեր Երևանի համալսարանի. Փիլիսոփայություն, Հոգեբանություն, 2013)
Հոդվածում քննարկվում է մտածողության առանձնահատկությունների և վարքային տարբեր մարտավարությունների փոխկապակցվածությանհիմնախնդիրը կոնֆլիկտային իրադրության հաղթահարման և լուծման տեսակետից` կարևորելով այդ խնդրի ուսումնասիրման նշանակությունը կոնֆլիկտային իրավիճակների արդյունավետ հաղթահարման և անձի զարգացման գործընթացում: Վերլուծվում են կոնֆլիկտային իրադրությունում անձի վարքային մարտավարությունների վերաբերյալ տարբեր մոտեցումներ` առանձնացնելով կոնֆլիկտի լուծման տեսակետից առավել արդյունավետ եղանակները, ինչպես նաև ներկայացվում են վերոհիշյալ խնդրի ուսումնասիրության արդյունքները և դրանց հոգեբանական վերլուծությունը: