Կոննոտացիան և թարգմանության խնդիրները - Քամալյան Արևիկ (ԲԱՆԲԵՐ ԵՐԵՎԱՆԻ ՀԱՄԱԼՍԱՐԱՆԻ. ԲԱՆԱՍԻՐՈՒԹՅՈՒՆ, 2021)
Հոդվածը նվիրված է այն խնդիրներին, որոնք ծագում են կոննոտատիվ իմաստների թարգմանության ժամանակ։ Հոդվածում քննել ենք հայերենում և ռուսերենում բառերի կոննոտատիվ իմաստների նմանություններն ու տարբերությունները, ինչպես նաև թարգմանություններից բերված կոնկրետ օրինակներով վերլուծել այն միջոցներն ու եղանակները, որոնք կիրառվում են թարգմանության մեջ կոննոտատիվ իմաստների փոխանցման համար։