Հայ մամուլը XX դարասկզբի քաղաքական, մշակութային գործընթացների համատեքստում (քննական ակնարկ) - Պետրոսյան Դավիթ (ԲԱՆԲԵՐ ԵՐԵՎԱՆԻ ՀԱՄԱԼՍԱՐԱՆԻ. ԲԱՆԱՍԻՐՈՒԹՅՈՒՆ, 2021)
Հոդվածում փորձ է արվում ներկայացնել 20-րդ դարասկզբի հայ մամուլի ընդհանրական պատկերը՝ արժևորելով նրա դերը դարասկզբին հայոց պետականության ստեղծման, հայ մշակութային ինքնության կայացման, մասնավորապես հասարակության մեջ ներմշակութային երկխոսություն ձևավորելու գործում: Ընդգծվում են մամուլի մասնագիտական գործունեության մի շարք սկզբունքներ, որոնք նպաստեցին հայ հասարակական-քաղաքական կյանքում մամուլի նորովի արժևորմանը: