Շարահյուսական զուգաբանությունների հարցը Գ. Ջահուկյանի համեմատական ուսումնասիրություններում - Գաբրիելյան Յուրի (ԲԱՆԲԵՐ ԵՐԵՎԱՆԻ ՀԱՄԱԼՍԱՐԱՆԻ. ԲԱՆԱՍԻՐՈՒԹՅՈՒՆ, 2021)
Սույն հոդվածում քննարկվում է հնդեվրոպական լեզուներում, մասնավորապես հին հայերենում և կելտերենում շարահյուսական վիճահարույց զուգաբանությունների հարցը, որին իր ուսումնասիրություններում առանձին անդրադարձել է Գ. Ջահուկյանը: Ներգրավելով համապատասխան լեզվական փաստեր, ինչպես նաև ուսումնասիրության ժամանակակից մեթոդներ, հեղինակը հիմնավորում է VSO շարադասական կաղապարի առավել հնատիպ բնույթի վերաբերյալ Գ. Ջահուկյանի տեսակետը: