Մուլտիմեդիային լրագրության ֆենոմենի սահմանման գործընթացում ժանրա-ձևաչափային մոտեցումների մասին - Սաֆարյան Արման (ԲԱՆԲԵՐ ԵՐԵՎԱՆԻ ՀԱՄԱԼՍԱՐԱՆԻ. ԲԱՆԱՍԻՐՈՒԹՅՈՒՆ, 2022)
Հոդվածում քննվում են լրագրողական գործունեության նոր ձևերը բնութագրելու համար որպես «հոմանիշ հասկացություններ» հաճախ օգտագործվող «համացանցային լրագրություն» (թվային լրագրություն), «կոնվերգենտ լրագրություն» և «մուլտիմեդիային լրագրություն» գիտաբառերը։ «Վերանայվում են» լրագրության ավանդական ժանրերը՝ մուլտիմեդիային ֆենոմենների պոտենցիալ ներառումը բացահայտելու նպատակով։ Առաջարկվում է «մուլտիմեդիային լրագրություն» հասկացությունը սահմանել ժանրաձևաչափային մոտեցումների տեսանկյունից, քանզի, չնայած գիտական գրականության մեջ ժանրեր և ձևաչափեր ձևավորող հատկանիշների շուրջ մեթոդաբանական տարընթերցումներին, ակնհայտ է ժանրաձևաչափային նոր լուծումների փնտրտուքի և մուլտիմեդիականացման գործընթացների փոխկապակցվածությունը։