Քրոնոտոպը Ժան-Պոլ Սարտրի «Դռնփակ» պիեսում - Մայիլյան Ալվարդ (ԲԱՆԲԵՐ ԵՐԵՎԱՆԻ ՀԱՄԱԼՍԱՐԱՆԻ. ԲԱՆԱՍԻՐՈՒԹՅՈՒՆ, 2022)
Հոդվածում վերլուծվում են քրոնոտոպի դասական սահմանման փոխակերպումը Ժան-Պոլ Սարտրի «Դռնփակ» պիեսում, տարածաժամանակային հայեցակարգի նոր դրսևորումները՝ հերոսների հիշողությունների և հանդերձյալ կյանքի պատկերման միջոցով: Ուսումնասիրվում են նաև քրոնոտոպի՝ Բախտինի և մի քանի այլ գիտնականների սահմանումներն ու մոտեցումները, ինչպես նաև քրոնոտոպի նոր զարգացումները: Հանդերձյալ աշխարհի տարածական և ժամանակային պատկերումները դիտարկվում են որպես զրո քրոնոտոպ: