Ատելության խոսքի ոչ խոսքային մեխանիզմները էլեկտրոնային դիսկուրսում - Կարապետյան Աննա (ԲԱՆԲԵՐ ԵՐԵՎԱՆԻ ՀԱՄԱԼՍԱՐԱՆԻ. ԲԱՆԱՍԻՐՈՒԹՅՈՒՆ, 2026)
Ներկայացվող ուսումնասիրությունը դիտարկում է ոչ-խոսքային տարրերի՝ հատկապես էմոջիների դերը ատելության խոսքում։ Թեև ատելության խոսքը ավանդաբար սահմանվել է որպես բանավոր ագրեսիա, ժամանակակից հարթակները ներկայացնում են բազմամոդալ պատկեր, որտեղ թշնամական վերաբերմունքը հաճախ արտահայտվում է պատկերների և հուզական նշանների միջոցով՝ անուղղակի կերպով։ Տվյալները հավաքագրված են հանրայնորեն հասանելի մեդիա հրապարակումներից և վերլուծվել են նշանագիտական կառույցների, մշակութային խորհրդանիշերի, ինչպես նաև տեքստային ու տեսողական ձևերի փոխազդեցության լույսի ներքո։ Ուսումնասիրությունը բացահայտում է, թե ինչպես են օգտատերերը կիրառում էմոջիները՝ կարծրատիպեր վերարտադրելու, սոցիալական խմբերից դուրս թողնելու կամ ագրեսիա արտահայտելու համար։ Հոդվածը կարևորում է ատելության խոսքի սահմանումների ընդլայնման անհրաժեշտությունը՝ կարևորելով առցանց հաղորդակցման բազմամոդալ բնույթը։