Արաբերեն դիվանագիտական տերմինների կազմության առանձնահատկությունները - Մաթևոսյան, Արա (ԲԱՆԲԵՐ ԵՐԵՎԱՆԻ ՀԱՄԱԼՍԱՐԱՆԻ. ԲԱՆԱՍԻՐՈՒԹՅՈՒՆ, 2021)
Արաբերենի դիվանագիտական լեզուն՝ որպես տերմինաբանական ուրույն ենթալեզու, մշտապես ​​զարգացման մեջ է և համալրվում է նոր տերմինաբանական միավորներով, որոնք տարբերվում են  այլ տերմինաբանական համակարգերի բառապաշարից։ Բառապաշարի համալրման գործընթացն ուղեկցվում է ինչպես փոխառության, թարգմանության, այնպես էլ արաբերենի բառապաշարի և արաբերենին հատուկ բառակազմական կաղապարների կիրառությամբ: