Հայերենի տերմինային բառապաշարի զարգացման մի քանի հարցեր - Թելյան, Լեոնիդ (ԲԱՆԲԵՐ ԵՐԵՎԱՆԻ ՀԱՄԱԼՍԱՐԱՆԻ. ԲԱՆԱՍԻՐՈՒԹՅՈՒՆ, 2021)
Արդի փուլում հայերենի տերմինային բառապաշարի կատարելագործումը տեղի է ունենում գլխավորապես շնորհիվ նրա ներլեզվական հարուստ հնարավորությունների: Հոդվածում քննարկվում են նաև մի շարք հաստատությունների և մասնագետների գործունեությունը՝ ուղղված ինչպես արևելահայերենի, այնպես էլ արևմտահայերենի տերմինակազմիչ միջոցների իրացմանը: