Պարբերանունների իմաստների սոցիալ-մշակութային փոխակերպումները (թիֆլիսահայ պարբերական մամուլի օրինակով) - Դանիելյան, Տարոն; Հարությունյան, Հասմիկ; Սանթոյան, Արեն (ԲԱՆԲԵՐ ԵՐԵՎԱՆԻ ՀԱՄԱԼՍԱՐԱՆԻ. ԲԱՆԱՍԻՐՈՒԹՅՈՒՆ, 2021)
Պարբերանունների իմաստավորման և ապաիմաստավորման փուլերը տեղի են ունենում սոցիալ-մշակութային որոշակի զարգացումների ազդեցությամբ: Պարբերականի անվան փոխակերպումները պայմանավորված են տվյալ պարբերականի գործառութայնությամբ, որի փոփոխությունը տեղի է ունենում տարածաժամանակային որոշակի սահմաններում: Պարբերանունները կարող են ենթարկվել ինչպես արտահայտության, այնպես էլ բովանդակության պլանի փոփոխության: