Անգլերենի և հայերենի տարիք ցույց տվող միավորների դասակարգումն ըստ տարիքային սանդղակների - Ադամյան, Մարիամ (ԲԱՆԲԵՐ ԵՐԵՎԱՆԻ ՀԱՄԱԼՍԱՐԱՆԻ. ԲԱՆԱՍԻՐՈՒԹՅՈՒՆ, 2021)
Ժամանակը և վերջինիս մասին պատկերացումները կարող են տարբեր կերպ  դրսևորվել մարդու կյանքում: Ժամանակի այդպիսի դրսևորումներից է մարդու կյանքի տևողությունը՝ տարիքը։ Յուրաքանչյուր ազգամշակույթում գոյություն ունի տարիքային խմբերի ավանդական դասակարգում, որը կարող է տարբերվել մյուս երկրներում առկա տարիքային դասակարգումներից: Հոդվածում ներկայացված է անգլերեն և հայերեն լեզուների տարիքային միավորների դասակարգումը՝ ` նշված լեզվամշակույթների ընդհանուր տարիքային սանդղակներին համապատասխան:
Keywords: «տարիք» իմաստային դաշտ; տարիքային խմբերի դասակարգումներ; տարիքային պարբերացում; իմաստային տարբերակվածություն/չտարբերակվածություն; թվային համապատասխանություն/անհամապատասխանություն