Հոմանշությունը իմաստաթեմատիկ խմբում - Ղամոյան, Լուսինե (ԲԱՆԲԵՐ ԵՐԵՎԱՆԻ ՀԱՄԱԼՍԱՐԱՆԻ. ԲԱՆԱՍԻՐՈՒԹՅՈՒՆ, 2021)
«Հագուստ» իմաստաթեմատիկ խմբի հոմանիշ բառերը լեզվի մեջ առաջ են գալիս զանազան ճանապարհներով. հոմանշային շարքեր կարող են կազմվել գրական լեզվի երկու տարբերակներից, բարբառներից, գրաբարյան և միջինհայերենյան բառերից, նորակազմություններից և այլն: Այս հոմանիշները դասակարգվում և խմբավորվում են տարբեր չափանիշներով: Դրանց մեջ ամենաէականը իմաստաբանական չափանիշն է, որով որոշվում է այդ բառերի իմաստային նույնության կամ ընդհանրության, ինչպես և տարբերության աստիճանը: Հաշվի առնելով այն ժամանակահատվածը, որի ընթացքում գործածվում են այդ հոմանիշները`  տարբերակում ենք «հագուստ» հասկացություն նշող հոմանիշների երկու խումբ` համաժամանակյա և տարժամանակյա: Հոմանշային շարքերի անդամները պատկանում են տարբեր խոսքի մասերի և ունեն բառակազմական տարբեր կաղապարներ, իսկ քանակական տեսակետից երկանդամ են և բազմանդամ:         «Հագուստ» իմաստային դաշտի հոմանիշների դերը չափազանց մեծ է լեզվի բառապաշարի, ոճական միջոցների հարստացման և խոսքի մշակույթի զարգացման գործընթացում:
Keywords: իմաստային թեմատիկ խումբ; հոմանիշ; համաժամանակյա; տարաժամանակյա; խոսքի մաս; բառակազմական կաղապար; երկանդամ; բազմանդամ