Մուլտիմեդիային լրագրության ֆենոմենի սահմանման գործընթացում ժանրա-ձևաչափային մոտեցումների մասին - Սաֆարյան , Արման (ԲԱՆԲԵՐ ԵՐԵՎԱՆԻ ՀԱՄԱԼՍԱՐԱՆԻ. ԲԱՆԱՍԻՐՈՒԹՅՈՒՆ, 2022)
Հոդվածում քննվում են լրագրողական գործունեության նոր ձևերը բնութագրելու համար որպես «հոմանիշ հասկացություններ» հաճախ օգտագործվող «համացանցային լրագրություն» (թվային լրագրություն), «կոնվերգենտ լրագրություն»և «մուլտիմեդիային լրագրություն» գիտաբառերը։ «Վերանայվում են» լրագրության ավանդական ժանրերը՝ մուլտիմեդիային ֆենոմենների պոտենցիալներառումը բացահայտելու նպատակով։ Առաջարկվում է «մուլտիմեդիայինլրագրություն» հասկացությունը սահմանել ժանրաձևաչափային մոտեցումների տեսանկյունից, քանզի, չնայած գիտական գրականության մեջ ժանրեր և ձևաչափեր ձևավորող հատկանիշների շուրջ մեթոդաբանական տարընթերցումներին, ակնհայտ է ժանրաձևաչափային նոր լուծումների փնտրտուքի ևմուլտիմեդիականացման գործընթացների փոխկապակցվածությունը։
Keywords: մուլտիմեդիային լրագրություն; կոնվերգենտ լրագրություն; ժանրա-ձևաչափային մոտեցումներ; լոնգրիդ; բլոգ