Քրոնոտոպը Ժան-Պոլ Սարտրի «Դռնփակ» պիեսում - Մայիլյան, Ալվարդ (ԲԱՆԲԵՐ ԵՐԵՎԱՆԻ ՀԱՄԱԼՍԱՐԱՆԻ. ԲԱՆԱՍԻՐՈՒԹՅՈՒՆ, 2022)
Հոդվածում վերլուծվում են քրոնոտոպի դասական սահմանման փոխակերպումը Ժան-Պոլ Սարտրի «Դռնփակ» պիեսում, տարածաժամանակայինհայեցակարգի նոր դրսևորումները՝ հերոսների հիշողությունների և հանդերձյալ կյանքի պատկերման միջոցով:Ուսումնասիրվում են նաև քրոնոտոպի՝ Բախտինի և մի քանի այլգիտնականների սահմանումներն ու մոտեցումները, ինչպես նաև քրոնոտոպինոր զարգացումները: Հանդերձյալ աշխարհի տարածական և ժամանակայինպատկերումները դիտարկվում են որպես զրո քրոնոտոպ:
Keywords: էկզիստենցիալիզմ; քրոնոտոպ; տարածաժամանակային; հայեցակարգ; դժոխք; մեղք; հեղինակի քրոնոտոպ; հերոսների քրոնոտոպ